Direct aan het Canal-du-Midi, natuurstenen werkplaats met appartement, vraagprijs € 95.000

Een unieke plek direct aan het Canal-du-Midi welke door Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed.
Te koop een grote, hoge schuur/garage/werkplaats, vloeroppervlak ca 460 m2, met op de etage een woon-appartement van ca 73 m2 met 3 slaapkamers, badkamer en een woonkeuken. Een tuin van ca 150 m2, gescheiden van het huis door een smal en doodlopend weggetje, grenst aan de kades van het kanaal.

  • Minervois, La Redorte
  • Zicht op het Canal du Midi
  • Grote garage met werkplaats
  • Woonappartement 73 m2 op de etage
  • Ligt in een zone met overstromingsgevaar
  • Renovatie werkzaamheden
  • Prachtig uitzicht

Het appartement bevindt zich op de eerste etage en heeft prachtig uitzicht op het Canal-du-Midi.
Vanaf de voordeur en de hal op de begane grond leidt een trap naar de woning. Een binnendeur opent naar een kleine hal die toegang geeft 1) tot de woonkeuken, van waaruit de 3 slaapkamers bereikbaar zijn, 2) tot de badkamer met douche, wastafel en toilet en 3) tot een grote opslagruimte.


De werkplaats (begane grond) is onderverdeeld in meerdere ruimtes, kleinere en grotere, er is leidingwater en een aansluiting op het riool. Er zijn grofweg 4 gedeeltes aan te wijzen op de begane grond:
1 – een garage met openslaande garage-deuren vanaf de weg, hoogte ca 4 m.
2 – In het verlengde van de garage zijn meerdere kleinere ruimtes ingedeeld, zonder specifieke bestemming.
3 – onder het appartement is een wintertuin mogelijk of zomer-woonkamer, er is een mooie pui met brede ramen en openslaande deuren naar een betonnen terras. Het is een zeer lichte ruimte.
4 – een grote open ruimte met grote hoogte tot aan het pannendak, ca 8m hoog. Door een deel van het dak weg te halen kan dit een soort binnentuin worden met natuurlijk zonlicht.

Het pand heeft aan 3 kanten vrijstaande muren, de vierde muur grenst aan een buurhuis. De ingang tot het huis en de garage bevinden zich aan de kant van het kanaal, dat is tevens de enige muur die deuren en ramen heeft zowel op de begane grond als op de etage.
Het huis bevindt zich in een zone die is aangemerkt als risicovol voor overstromingen, de begane grond heeft daardoor beperkte toepassingsmogelijkheden.

Canal du Midi is een uitzonderlijk voorbeeld van een ontworpen landschap. Het 360 kilometer lange netwerk van bevaarbare waterwegen, is een van de meest opmerkelijke prestaties van civiele techniek in de moderne tijd. Het verbindt de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan door middel van 328 bouwwerken zoals sluizen, aquaducten, bruggen en tunnels. Tussen 1667 en 1694 werd het aangelegd en maakte de weg vrij voor de Industriële Revolutie. De zorg die de maker van het Canal – Pierre-Paul Riquet – besteedde aan zijn ontwerp en de manier waarop het een eenheid vormt met zijn omgeving, maakten van deze technische prestatie een kunstwerk.

Narbonne et Carcassonne – 30 minutes, Olonzac – 10 minutes
vliegveld – 30 minutes, TGV – 30 minutes,
stranden 50 minutes, bergen (Haute-Languedoc) – 15 minutes

Comments are closed.