Dorpskasteel 15e/18e eeuw met donjon uit de 13e eeuw, geschikt voor B&B, 495.000 euro

Een indrukwekkend en historisch pand, statig met zijn donjon en mooi gelegen naast een middeleeuws dorp die wordt doorkruist door de rivier de Muse, op 20 km afstand van Millau.

Het kasteel kijkt uit over het dal van de rivier en heeft een beschut en boomrijk park. Vóór het huis ligt de siertuin met voormalige wasplaats en bassin. Het pand biedt een woonoppervlakte van ca. 700 m2, waarvan een deel werd gebouwd in de 15e eeuw dat werd uitgebreid in de 18e eeuw. De donjon dateert uit de 12e / 13e eeuw met een separate ingang vanaf het erf en twee toegangen vanaf het kasteel.

  • Dichtbij Millau
  • In een rustig gehucht
  • 700 m2 woonoppervlakte
  • 20 vertrekken, 9 slaapkamers,
  • 8700 m2 eigen terrein
  • Zeer geschikt voor verhuur activiteiten

Begane grond
De hoofdingang voert u binnen in het 15e eeuwse gedeelte, met een zeer grote ontvangst ruimte, de oude keuken die tot privé eetkamer is omgevormd met gewelfd plafond en grote schouw plus een kleine keuken en voorraadruimte. 

In het 18e eeuwse deel treft u een grote gasten-eetkamer met mooi bewerkte wanden en idem schouw met inzet haard, een ingerichte keuken grenzend aan de eetkamer, een lichte salon met open haard en uitzicht op de heuvelachtige natuur, een klein kantoor met schouw en de wijnkelder. Een grote stenen trap brengt u naar de eerste etage.

Eerste verdieping
Op de brede overloop van de eerste verdieping treft u een enorme houten en op maat gemaakte bibliotheek met een leeshoek. Er is een appartement in het 15e eeuwse gedeelte met toegang tot de donjon. Dit appartement bestaat uit een woonkamer met uitzicht op de vallei, eetkamer met open haard, ingerichte keuken, badkamer, 2 slaapkamers en een dressing.
In het 18e deel vindt u 2 slaapkamers, een badkamer, en een grote ontvangstruimte met uitzicht op de tuin.
Vanaf deze verdieping voert een houten trap naar de bovenste etage. 

Tweede verdieping
In het deel van de 15e eeuw, vindt u een zeer grote zolderruimte die nog verder ingericht kan worden en die toegang geeft tot de donjon van de 13e eeuw. 

In het 18e eeuwse gedeelte bevinden zich 4 slaapkamers met en-suite badkamers en toiletten, gebruikt voor B&B verhuur. Verder nog en grote lichte kamer met mezzanine en sanitaire unit (2 douches en 2 toiletten), gebruikt als dortoir voor groepen.

Donjon
Deze vierkante toren uit de 13e eeuw, heeft twee verdiepingen boven een gewelfde begane grond en is 18 meter hoog. De eerste verdieping heeft een reeks openingen, een boogschuttersgat, nissen en gewelfbogen. Een later gemaakte deur verbindt de toren met de aangrenzende kamer in het kasteel.
De tweede verdieping biedt een tongewelf dat oploopt tot 5 m hoog.
Het dak is gerenoveerd in leisteen.
Er is een duidelijke overeenkomst tussen deze toren en die van het paleis van de koningen van Aragon in Millau.

Het park en bijgebouwen
3 stenen bijgebouwen waaronder een oude stal, een schuur en een werkplaats.
De entree tot het terrein heeft een afsluitbaar hek en er zijn ca 7 parkeerplaatsen.
Een boomrijke park met gras en wijds uitzicht biedt heerlijke rust en een terras op het oosten biedt de nodige schaduw op warme zomerdagen.
De siertuin ligt op het zuiden en heeft een natuurstenen wasplaats en een kleine vijver gevoed door een bron.

20 km van Millau, 90 km van Albi en 130 km van Montpellier. Het viaduct van Millau ligt op 20 km en de grotten van Roquefort op 24 km. Toegang tot de snelweg op 15 km, luchthaven 125 km, station en grotere winkels 20 km.
In het hart van het regionale park van de Grandes Causses en de Vallée de la Muze in het zuiden van het Centraal Massief. Aveyron is rijk aan beschermd landschap met heuvelachtige boslandschappen, gekenmerkt door een grote diversiteit. Vele wandelpaden bieden de kans om deze natuurlijke omgeving met zijn rijke geschiedenis te ontdekken.

Vul het contactformulier in voor meer informatie
https://huisinlanguedoc.eu/nieuw/?page_id=115

Vraagprijs inclusief makelaarscommissie te betalen door de verkoper, berekend volgens deze staffel (klik).

Comments are closed.