Onze klant aan het woord

Hier kunt u ervaringen van onze klanten lezen. Ze beschrijven hoe zij het hebben aangepakt, welke valkuilen ze tegen zijn gekomen en welke tips ze voor u hebben.

Agnès Gadbois (april 2021)
I am a Canadian who just purchased my dream summer home in France. We did the entire transaction remotely due to Covid. Anita guided us from start to finish, organized a professional inspection to be conducted, she put us in touch with an English speaking notary, she researched and found answers to all of our questions and ALWAYS responded to us within a few hours. It was a pleasure dealing with such a competent and pleasant agent. I highly recommend her as a realtor to anyone buying or selling their home in the Languedoc region.

Marcel en Gudrun (oktober 2020)
Sinds het allereerste begin van 2020 heeft Anita Vermeulen ons bijgestaan bij het vinden van een huis in de Languedoc. We stelden prijs op haar waardevolle adviezen, en rustige, professionele houding. Zij stelde ons op ons gemak met haar kennis en ervaring in het Franse aankoopproces, en dit leidde deze zomer tot een succesvol resultaat. Het was een plezier om met haar samen te werken en wij bevelen haar van harte aan als je plannen hebt om in deze regio een huis te kopen.

Claire Roscoe (juni 2018)
Thanks so much to Anita for all the help she gave us as English buyers who were unfamiliar with the system in France. Anita went far above and beyond what we ever expected – helping us navigate the French system, translating (French, Dutch, English), and lots of negotiating. We came to rely on her good advice and support. Anita even arranged various tradesmen to come to meet us about issues in the house and translated for us. The best service we have ever had from any estate agent! I would recommend Anita without hesitation.

Jonckheere François (maart 2018)
Lieve Anita,

hartelijk dank voor uw inzet tijdens het aankopen van onze vakantiewoning in het zuiden van Frankrijk. Aangezien ik niet zo vertrouwd ben met Franse notariële uitdrukkingen, was jij de reddende engel om alles te vertalen bij de notaris. Ook voor het in orde brengen van allerlei administratieve zaken kon ik op je expertise vertrouwen. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik U gecontacteerd heb om mij te begeleiden. Ik wens je nog veel succes toe en ik zal niet nalaten om je te promoten als ik iemand tegenkom die ook een huis in het zuiden van Frankrijk wil kopen.
DANK JE WEL!!!!
François Jonckheere.

Han Schellart & Marijke Huizinga (oktober 2017)
Beste Anita,
De prettige gesprekken en ontmoetingen in Montpellier waren erg nuttig en hebben ons veel extra informatie gegeven tijdens het zoeken naar kopers voor ons huis in Le Clapier. Het huis is inmiddels verkocht en we denken met heimwee terug aan onze 19 jaar in de Lanquedoc. We wensen jou nog veel mooie jaren in deze prachtige streek.
Han Schellart & Marijke Huizinga

Marieke Eggermont (Juli 2017)
De crisis op de Franse woningmarkt van de afgelopen jaren hakte er vooral op het platteland waar ik woonde flink in. Mijn huis in de Languedoc stond dan ook al een jaar te koop toen ik op het internet stuitte op makelaar Anita Vermeulen. Het contact was gauw gelegd, het klikte meteen en Anita ging voor mij aan het werk.
Het is in Frankrijk gebruikelijk om meerdere makelaars tegelijk in de arm te nemen. Dat had ik ook gedaan en daardoor kon ik heel  goed de verschillen zien in inzet en werkwijze. Waar de Franse makelaars geneigd waren tot afwachten, viel Anita meteen op door een actieve benadering. Ze bracht verschillende potentiele kopers naar mijn huis en was daarbij behalve erg aardig ook altijd heel accuraat, goed voorbereid en zeer behulpzaam. Bovendien bleef ze altijd positief en bemoedigend.
Door de aanhoudende problemen op de woningmarkt heeft het even geduurd, maar de afgelopen zomer is dankzij Anita mijn huis verkocht. Daarbij heeft zij aan beide partijen onvermoeibaar hulp geboden bij de verschillende administratieve hobbels en kuilen die genomen moesten worden.
Ik blijf Anita dan ook heel dankbaar voor haar grote toewijding en inzet en voor de vriendschappelijke, warme wijze waarop ze mij bij deze verkoop heeft bijgestaan.
Marieke Eggermont.

Ernest en Lilyan Hofstee (3 Juni 2016)
Meer dan een jaar hebben wij al mogen genieten van ons vakantiehuis in de Languedoc. Alles begon in augustus 2014 toen we terug kwamen in Nederland na wederom een fijne vakantie in Zuid-Frankrijk en we het idee van een eigen huis in die prachtige omgeving niet meer konden loslaten. Nog nauwelijks was de de auto uitgepakt of we zaten we al op internet te speuren naar een huis dat aan al onze wensen zou voldoen. Die avond vonden we ons huis, maar enigzins sceptisch met ‘liefde op het eerste gezicht’ toch nog flink doorgezocht. Maar toch na 2 dagen Anita gebeld met de mededeling dat dit ‘het huis’ is, toen zij even later terugbelde met de mededeling dat het bij een ander makelaar voor een aanzienlijk lagere prijs te koop stond kon de samenwerking niet meer stuk. Twee weken nadat we van vakantie thuis waren gekomen zaten we weer in Frankrijk! IMG_1513Anita had voor ons nog diverse huizen uitgezocht om niet over één nacht ijs te gaan maar eigenlijk stond onze keuze al vast. Op 13 februari 2015 zaten we bij de notaris, de nauwgezette werkwijze van Anita tijdens de voorbereiding en afhandeling van de koop gaf ons heel veel vertrouwen en heeft er voor gezorgd dat alles soepel en zonder problemen verliep – dat had zonder haar wel eens heel anders kunnen verlopen! Dat de verkopende makelaar de sleutels vergeten was mee te nemen naar de overdracht daar had niemand rekening mee kunnen houden. Maar diezelfde avond waren we in ons eigen huis en binnenkort zitten we aan de rand van het nieuwe zwembad, het was nog even spannend met de bouwvergunning maar met de hulp van Anita kwam dat ook prima in orde. We kunnen niet wachten om weer aftereizen naar het zuiden, de geur van verse croissants die ‘s ochtends in het dorp hangt, de lome middag rust, de rosé van La Liviniere, de lunch bij restaurant La Cave, een wandeling tussen de wijngaarden… soms komen dromen uit…, met hard werken en de hulp van goede professionals zoals Anita. Groeten van Ernest en Lilyan

Karen van Vliet en John Westrik (17 februari 2016)
Anita, notre guide!
Anita is ook de makelaar van mijn neef, die uiteindelijk zijn huis aan ons heeft verkocht. Hij vertelde zeer tevreden te zijn over zin makelaar en stelde voor dat wij haar ook in de arm zouden nemen bij de formele afhandeling van de verkoop. Dat hebben wij gedaan; en we hebben er geen spijt van! Anita staat ons bij met raad en daad bij de aankoop van ons droomhuis aan de voet van de Mont Ventoux. Dat traject duurt lang en gaat niet altijd van een leien dakje. Zij helpt ons niet alleen bij de notariële afhandeling van onze aankoop, maar ook met tips over de wijze waarop we de inboedel kunnen aankopen, de belastingen op onroerend goed en op de verhuur van huizen in Frankrijk, het erfrecht, wel of niet een franse bankrekening openen. Zakelijk, deskundig, correct en altijd met goede zin. We hebben het met jou getroffen! Karen van Vliet en John Westrik

Marianne Kleinjan-van Driel (18 februari 2015)
Anita en ik zijn elkaar in oktober 2014 als ‘tegenpartij’ tegen gekomen bij onze zoektocht naar een huis in Frankrijk. Zij is makelaar van een huis wat wij gingen bezichtigen. Dit huis voldeed niet aan onze verwachtingen. Zij heeft alles in het werk gesteld om suggesties aan te dragen om het desbetreffende huis toch aan onze verwachtingen te laten voldoen, maar nimmer ‘opdringerig’, juist in de vorm van ‘meedenken’. Dit heeft niet mogen baten. Wel zijn wij verder gegaan met onze zoektocht. Met vragen kon ik altijd bij haar terecht! Toen wij ‘ons huis’ hadden gevonden, was zij zelfs bereid om naar de Lot af te reizen, wat niet nodig bleek te zijn. Als ‘vreemde eend in de bijt’, in dit geval in Frankrijk, ben je met de kundigheid, vriendelijkheid en service van Anita zeker van een goede begeleiding in de aankoop van een huis in dit mooie land! Anita, heel erg bedankt! Groeten Marianne Kleinjan-van Driel

John en Reiny Vogel (update 19 oktober 2014)
Schreef ik in april dit jaar dat alles bijna rond was rondom onze lang gekoesterde wens een eigen plekje in la France…..pas op 24 sept. jl hadden we eindelijk de sleutels in handen!

Wat er allemaal niet mis kan gaan……het is teveel om op te noemen!
Er waren momenten dat we dachten het maar op te moeten geven!
En dat is nu precies waarom ik deze aanvulling wil schrijven.
Want dan was er Anita! Niet alleen met haar zakelijke kant en enorme kennis, maar ook met juist dat kleine stukje medemenselijkheid, dat kleine duwtje in je rug dat je nodig hebt om door te gaan, vol te houden, dat je brengt naar het uiteindelijk zo zeer gewenste resultaat!
En als je dan de sleutels in handen hebt en de zo echt gemeende felicitaties van Anita in je postbus vindt, dan weet je het zeker; iedere Nederlander die een eigen plekje in Frankrijk wil kopen, moet dat NOOIT zonder Anita doen!!!!
Anita, encore MERCI !!! John en Reiny Vogel.

John en Reiny Vogel (1 april 2014)
Ooit de drukte van de grote stad verruild voor het Groninger platteland en van onze passie ons werk gemaakt, waardoor we in voor- en najaar steeds 6 weken naar ons geliefde Zuid-Frankrijk konden om daar onze andere passie, samen met onze honden in de bergen wandelen, konden vervullen, ontbrak er eigenlijk nog maar één ding aan ons leefgenot, een eigen plekje onder de zon.

Geen huis maar een stukje eigen grond, liefst met een mobilhome, midden in de natuur vanwaar je zo weg zou kunnen wandelen. We speurden internet af en namen krantjes mee bij de diversen immobiliers waar we soms langskwamen als we boodschappen deden.
Een jaar geleden dachten we dat we het gevonden hadden, ergens in de Languedoc. Maar totaal onbekend met de Franse regeltjes betreffende aankoop van onroerend goed, had ik gelukkig een knipsel uit het tijdschrift Maison in mijn tas met het telefoonnummer van Anita. Ooit sprak me die advertentie aan en ik knipte hem uit met het gevoel van je weet maar nooit!!!
En wat een geluk dat ik dat ooit deed!! Vanaf het eerste contact dat wij met Anita hadden, wisten we, dit zit goed! We hebben te maken met een betrouwbare, accurate, vriendelijke en toch zeer professionele adviseuse! Anita heeft ons behoed voor die eerste grote misstap die we zonder haar ongetwijfeld begaan zouden hebben. We zochten verder en steeds als we wat meenden gevonden te hebben was daar Anita die het voor ons checkte. Uiteindelijk vonden we onze plek in de Ardeche, een landje aan de rand van een piepklein dorpje, midden in de bergen aan een klein riviertje, helemaal geschikt voor ons natuurliefhebbers.
En spannend dat het was, of dit nu allemaal wel door zou gaan!!! We reisden af om ook bij de burgemeester op bezoek te gaan. Zelfs de spanning daaromtrent kon ik even bij Anita kwijt!!
Het is nu bijna helemaal rond! Om onze oprechte dank alvast te tonen, schrijf ik vast deze review. We wisten niet dat er mensen zoals jij bestonden. We zijn geen grote vis, toch heb je ons zo fantastisch geholpen en doet dat nog! Zonder jou hadden we ons stekkie nooit gevonden, waren we verzand in alle regeltjes en regels! Bedankt, is eigenlijk geen goed woord, dus zeggen we uit de grond van ons hart: MERCI BIEN!!!!!
John en Reiny Vogel.

Malfait-Witvrouwen (13 februari 2013)
We zijn 2 jaar geleden in contact gekomen met Anita. We waren al langer op zoek naar een huis in het “zuiden van Frankrijk” maar zelf wisten we niet nog niet goed hoe we hieraan moesten beginnen.

Zelf wisten we ook nog niet goed wat we zochten en waar. Anita heeft ons daarbij alvast perfect geholpen op alle vlakken. Verhuizen naar Frankrijk is een proces in verschillende stappen. De stappen die we moesten nemen om uiteindelijk bij ons droomhuis terecht te komen werden door Anita perfect aangereikt. In het begin moet ik eerlijk zeggen moest er toch nog wat vertrouwen opgebouwd worden om de samenwerking vlot te laten verlopen. Maar achteraf bekeken moet ik zeggen dat de manier van werken echt leidt tot resultaten en het vertrouwen is nu respect voor Anita. Uiteindelijk hebben we ons droomhuis gevonden samen met Anita.
Dan komt een ander hoofdstuk aan bod en daarmee bedoel ik de papierwinkel.
Wederom moet ik hier zeggen en met heel veel dank, dat Anita hier al het nodige met zorg heeft afgewerkt. Alles konden we aan haar vragen en zij (of via tussenpersonen ) regelde het wel. Contacten met de makelaars, huisbezoeken, banken, de Marie… Kortom, het hele pakket en ook de nazorg. Wij zijn dankzij Anita, sinds december de gelukkige eigenaars van een fantastisch huis in de Gard, we zijn hard aan het werken om onze chambres d’hôtes klaar te stomen tegen juni. Ook hier weer, terwijl we hier al wonen en toch met een probleem geconfronteerd worden dat we zelf niet al te vlot opgelost krijgen kan je rekenen op de hulp van Anita. Wij zijn alvast blij dat we met Anita hebben mogen samenwerken. Zonder haar hadden we waarschijnlijk nog lang niet zo ver gestaan met de plannen om onze droom waar te maken. Kortom, ben je op zoek naar een woning hier in het Zuiden, dan ben je bij Anita aan het juiste adres. Probeer het gewoon en ervaar net als ons wat Anita voor jou kan doen.
Je zal zeker verrast worden door de aandacht die je krijgt voor je persoonlijke plannen.
Anita bedankt, verder veel succes en doe zo verder….

NB – inmiddels zijn Rudi en Susy gestart met hun B&B, hier kun je hen vinden: www.chaleurdelascours.com

 
Ronald en Marion van der Vegt (16-12-2012)
Drie jaar geleden besloten wij onze boerderij in de Auvergne te koop te zetten om een perceel grond te kunnen kopen in de omgeving van Montpellier. Wij willen namelijk een huis in Zuid-Frankrijk bouwen om er permanent te gaan wonen. Toen we met Anita in contact kwamen en haar onze plannen vertelden nodigde zij ons uit eerst met haar diverse bouwpercelen te bekijken, zodat zij een goed beeld kon krijgen wat wij precies zochten. Dit viel niet mee, want we hadden heel wat wensen.
De afgelopen drie jaren zijn we met Anita in verschillende seizoenen van het jaar bouwpercelen gaan bekijken, totdat we precies het perceel vonden dat we zochten. Anita heeft al die tijd goed geluisterd naar onze wensen. Deze tochtjes waren uiterst waardevol, hierdoor konden wij Anita precies aangeven wat we wel en niet wilden. Na de voorlopige aankoop duurde de definitieve koop nog 9 maanden. Dit had te maken met het feit dat we eerst wilden wachten tot we onze boerderij in de Auvergne definitief hadden verkocht. Anita heeft ons ook met de verkoop van onze boerderij van goede adviezen voorzien en als het Frans al te moeilijk werd heeft zij telefoontjes voor ons gepleegd en stukken doorgelezen.
Kortom, onze samenwerking met Anita gedurende de verkoop van onze Franse boerderij en de aankoop van het bouwperceel was optimaal, professioneel en zeer persoonlijk. Anita was altijd bereikbaar, reageerde snel op vragen en zocht alles goed uit. Niets was haar teveel.
Mocht iemand van plan zijn onroerend goed te kopen in Zuid-Frankrijk dan kunnen wij jullie zeker de samenwerking met Anita aanraden. Uiteraard zijn wij bereid ten alle tijden referenties te verstrekken. Wij zijn haar erg dankbaar voor al hetgeen zij voor ons heeft gedaan. Anita bedankt!
Hierbij de link naar onze Blogspot: http://onshuisindegard.blogspot.nl
 
Familie Baron (17-02-2012)
In 2011 zijn we op zoek gegaan naar een woning in de Languedoc-Roussillon. Al snel kwamen we bij Anita terecht, een goede keuze. Onze wensen waren redelijk specifiek, waardoor Anita heel gericht kon zoeken. Het huis moest groot zijn, met mogelijkheid tot het maken van een gîte. Daarnaast genoeg ruimte voor de 2CV’s die wij verhuren (www.cornelia-rentaduck.com). En dat alles het liefst in een dorp met alle voorzieningen.
   

Anita had een dag gepland om een aantal huizen te bezoeken. En al na de eerste dag viel ons oog op een huis in de Hérault. Al snel besloten we een bod uit te brengen, wat werd geaccepteerd. Erg prettig om Anita als tussenpersoon te hebben. Niet alleen in het contact met de verkopend makelaar, maar ook met het doornemen van het compromis de vente en alle andere documenten. Door haar ervaring heeft ze ons goed kunnen adviseren en begeleiden in het aankoopproces. We wonen er nog niet, maar kunnen niet wachten tot het zover is!

NB inmiddels is de familie Baron geheel geïnstalleerd en verhuren zij een prachtige gite, dit is hun website www.gitebaron.com

Kees van Wanrooij (16-01-2012)

In 2011 hebben wij met ondersteuning van Anita een vakantiebungalow aangekocht in de Gard. Wij hebben hierbij de kennis  van Anita, zowel tijdens het koopproces als de vertalingen van de notariële documenten, als zeer positief ervaren. Ook na de koop hebben wij ondervonden dat de after sales bij haar goed in handen zijn. Kortom, wij zijn erg tevreden over haar werkzaamheden voor ons.

 

 

 

7 Responses to Onze klant aan het woord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam protection by WP Captcha-Free