Uitleg Franse Leasebackconstructie

De Franse leasebackconstructie werd in 1986 geïntroduceerd door de Franse overheid om de hoeveelheid internationale investeringen in Frankrijk te bevorderen en zelf-caterende accommodaties in de toeristenindustrie te helpen. Frankrijk is nummer 1 vakantiebestemming in de wereld: ongeveer 80 miljoen toeristen per jaar.

De 2 belangrijkste criteria voor de ontvangst van het BTW-voordeel van 19,6% bij de Franse Leaseback zijn:

1. uw huis zelf niet langer te gebruiken dan 182 dagen per jaar; 2. het hebben van een beheer-overeenkomst met een beheerbedrijf.

Het concept van leaseback is dat u een volledig gemeubileerd huis van een projectontwikkelaar koopt (geheel uw eigendom) en het dan voor een specifieke periode aan deze ontwikkelaar verhuurt (eerste contract gaat uit van 9 jaar, verlenging mogelijk tot 20 jaar). In ruil voor de tijd dat u uw huis aan “het management/verhuur bedrijf” verhuurt, ontvangt u gegarandeerde inkomsten. Het is mogelijk het huis het hele jaar persoonlijk te gebruiken tijdens de resterende weken dat het niet aan Garrigae Hotels & Resorts is verhuurd.

LET OP: BIJ DE PURE “INVESTERINGSOVEREENKOMST” IS ER GEEN PERSOONLIJK GEBRUIK, MAAR ZIJN ER KORTINGEN OP DE HUURPRIJZEN.

De Franse Leasebackconstructie is geen “timesharing”constructie. Dus, wanneer u een Franse leasebackovereenkomst aangaat, koopt u een heel object, dat een echte waarde vertegenwoordigt en uw kapitaal vergroot. Bij timesharing kunt u alleen gedurende een aantal jaren een paar van te voren vastgestelde weken per jaar huren. BTW-vrijstelling  (De ontwikelaar regelt het zodat u altijd alleen de prijs ex. BTW hoeft te betalen) Op de aankoop van alle nieuwe huizen, die voldoet aan de 2 criteria die zijn genoemd in bovenstaande paragraaf, wordt 19,6% terugbetaald. Bij voorbeeld: als de prijs voor een nieuw huis € 119.600,- is, hoeft u maar € 100.000,- te betalen, wat neer komt op een korting van € 19.600,-.

Bij deze belastingvrijstelling wordt uitgegaan van een verhuurperiode van 20 jaar Indien u op een gegeven moment besluit om het object zelf langer dan 182 dagen per jaar te willen gebruiken, voordat de 20 jaar voorbij zijn en u  de leasebackovereenkomst wil beëindigen, dan bent u verplicht gedurende 20 jaar aan de Franse overheid ongeveer 1% per jaar terug te betalen. Bij voorbeeld, als u een object koopt en een BTW-vrijstelling van € 20.000,- heeft ontvangen en besluit de leasebackovereenkomst na 15 jaar te willen beëindigen, bent u verplicht om € 5000,- aan de overheid terug te betalen (20 jaar BTW minus 5 jaar BTW = € 5000,-).

 

U kunt uw huis op ieder gewenst moment verkopen

– In het geval u uw huis verkoopt aan iemand die uw leasebackovereenkomst wil voortzetten wordt er geen boete opgelegd.

– In het geval de persoon aan wie u het huis verkoopt de overeenkomst niet wil voortzetten, bent u verplicht het nog te betalen BTW-bedrag op het moment van de verkoop terug te betalen. In dit geval zal de verkoper de neiging hebben de prijs te verhogen, om de BTW-terugbetaling te dekken. Daarbij dient u rekening te houden met een boete van het beheerbedrijf voor het verbreken van de overeenkomst.

Probleemloze manier om een vakantiewoning in eigendom te hebben

Het Franse leaseback-principe biedt de mogelijkheid uw huis te verhuren zonder gedoe. Het beheerbedrijf is verantwoordelijk voor het volledige onderhoud van het object, het meubilair, en van de gemeenschappelijke terreinen, als tuinen, zwembad, spa, etc.. Het beheerbedrijf is ook verantwoordelijk voor de verhuur van uw object, gedurende uw afwezigheid. Bij een leasebackovereenkomst waarbij de verhuur is gegarandeerd, zal het beheerbedrijf u betalen voor de verhuur, of uw huis nu wel of niet verhuurd is.

Periode  waarin uw huis bezet is

De motivatie om over te gaan tot aankoop van een leaseback-object verschilt van de wens tot pure investering tot het hebben van een vakantiehuis. Bij een Franse leasebackovereenkomst biedt normaliter het verhuur bedrijf een keuze tussen pure investering in onroerend goed en een flexibele mix van investering en het hebben van een vakantiewoning met gegarandeerd inkomen. Bijvoorbeeld bij onze deal met teruggave van 2%, heeft u de mogelijkheid om 5 tot 8 weken persoonlijk het huis te gebruiken (afhankelijk van het seizoen) + 25% korting op alle vraag prijzen van alle bestemmingen gedurende het hele jaar en 20% korting op alle faciliteiten (bar, restaurant, spa).  Accommodatie voor persoonlijk gebruik dient ruim van te voren, normnaliter 6 maanden, te voren te worden geboekt.

Vul het contactformulier in voor meer informatie

Comments are closed.