Helft van kasteel bij Pézenas, vraagprijs 430.000 Euro

Helft van het Château des Roches Fleuries (bouwjaar 2014), met een eigen park, op slechts een paar

minuten van Pézenas en de stranden. In het park zijn aan de zijkant nog 12 familiehuizen gebouwd. Château des Roches Fleuries biedt een stille en veilige omgeving met parkeerplaats, zwembad, poolhouse en kinderzwembad. Dit huis met drie verdiepingen, heeft drie tot vier slaapkamers, woonkamer met aparte keuken en een eigen tuin. De projectontwikkelaar bezit in dit gebied meerdere soortgelijke projecten en kan na aankoop het beheer voor u regelen. Er kan uit twee pakketten van aankleding worden gekozen.

  • Woonruimte 105 m²
  • Woonkamer 30m²
  • Terras/balkon 25m²
  • Landoppervlakte 233m²
  • Aantal vertrekken 4
  • Aantal slaapkamers 3
  • Aantal badkamers 2
  • Aantal WC’s 3
  • Airconditioning: Ja
  • Verwarming:  elektrisch, warmte wisselaar (lucht)
In het kasteel zijn de twee vleugels verbouwd tot twee onafhankelijke huizen met 3 verdiepingen. Op de begane grond met toegang tot de tuin, zijn een woonkamer met aparte keuken en een gastentoilet. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer met toilet.

De derde verdieping heeft een grote ruimte voor een tot twee slaapkamers, onder de dakspanten van het kasteel. Badkamer met toilet.

Indien u uw eigen zwembad wilt plaatsen zijn de kosten hiervoor € 29.900 incl. btw. Er zijn twee pakketten ter aankleding beschikbaar voor € 30.000 of € 35.000, afhankelijk van het aantal slaapkamers.

Het project

De locatie ligt in het dorp Lézignan-la-Cèbe, op een heuvel, met zicht over de daken van de omliggende huizen, slechts 5 minuten verwijderd van de middeleeuwse plaats Pézenas. Rond Chateau des Roches Fleuries zijn twee projecten met huizen gebouwd. “Le Potager” heeft vijf huizen die op het zuidwesten zijn gelegen en “Le Sud” bestaat uit vijf stuks, gebouwd tegen een heuvel, zodat er vanaf de bovenste verdieping toegang is naar de op het zuiden gelegen tuin en het zwembad. Binnenin het kasteel worden nog twee exclusieve huizen aangeboden.  Op het terrein zijn een zwembad voor gezamenlijk gebruik, een kinderzwembad en een poolhouse. Daarbij zijn er parkeerplaatsen voor alle eigenaren en kleine opslagruimtes voor bijvoorbeeld surfboards, fietsen, etc.. Deze bekende projectontwikkelaar is tevens de eigenaar van een spa- en healthresort in Pézenas, waardoor eigenaren de beschikking krijgen om deze faciliteiten tegen gereduceerd tarief te mogen gebruiken.

Beheer

Er kan een contract worden afgesloten waarin het volgende kan worden geregeld: verwelkoming huurders, sleuteloverdracht, schoonmaak van het huis, onderhoud privétuin en -zwembad.

Omgeving

Lézignan-la-Cèbe is 4km van Pézenas, net ten noorden van Béziers in het departement Herault, Languedoc Roussillon. De stranden liggen op 25km afstand en Montpellier, met vliegveld en TGV-station, op 55 km. Lézignan-la-Cèbe, is een typisch zuid-frans dorp, waar het dagelijkse leven gewoon goed is.

• In de zomermaanden kunnen de bezoekers met de lokale bevolking praten en van de plaatselijke festiviteiten genieten.

• Dichtbij is Pézenas: een kleine middeleeuwse plaats met antiekwinkels, straatjes met keien, restaurants, stille binnenplaatsjes en terrassen. Ooit de woonplaats van de 17e eeuwse toneelschrijver Molière, en de plek waar het hele jaar rond tot in de avonduren theatervoorstellingen, workshops en ambachtelijke markten worden gehouden.

• De milde winters, lange warme zomers en de locatie vlakbij de Middellandse Zee, maken dat het de perfecte plek is om een tweede huis te kopen.

Activiteiten in de omgeving

• 6 golfbanen inclusief Saint-Thomas, Agde, Montpellier… • Culturele uitstapjes: middeleeuwse plaatsen Pézenas en Carcassonne, abdijen, musea… • Lokale stranden:  het Lido, Leucate, la Franqui, het meer van Salagou, • Wandelen:  langs het Canal du Midi, in het hart van de Faugères -wijngaarden, langs de paden van Saint-Jacques de Compostelle, in het natuurpark van de Haut-Languedoc, Saint Guilhem le Désert… • Sporten: zeilen, kitesurfen, kanoën, hengelsport…

• Of alleen het brengen van een bezoek aan een lokale markt, om daar inkopen te doen voor uw lunch bij de plaatselijke producenten om er daarna aan de rand van uw zwembad met een glas gekoelde rosé van te genieten.

Investeringsplan

U koopt vanaf een bouwtekening en kunt het object te allen tijde zelf gebruiken. Er kan een contract worden afgesloten waarin de verhuur wordt geregeld, maar er zal geen inkomen worden gegarandeerd.

Bij aankoop is een aanbetaling van 2% van de koopsom vereist, welke op een derdenrekening bij de notaris zal worden bewaard. Bij de start van de bouw dient een derde deel van de aankoopsom te worden betaald en dient een bankgarantie te worden overlegd voor het resterende bedrag.

Neemt u contact met ons op voor meer informatie of voor financieringsmogelijkheden bij onze partners. Financiering is mogelijk bij een aanbetaling van 30% van de aankoopsom.

Bereikbaarheid

Lézignan-la-Cèbe ligt aan A9 autosnelweg, tussen Montpellier en Narbonne.

De TGV stopt in Montpellier, dat op 45 minuten autorijden ligt.

Gevlogen kan worden naar Montpellier (Transavia, Air France/KLM, British Airways) Carcassonne, Perpignan, Girona, Nîmes zijn alternatieve luchthavens op 2 uur autorijden.

Vul het contactformulier in voor meer informatie

Comments are closed.