Uniek: 14e eeuws château, VERKOCHT


Dit 14e eeuwse kasteel is door de eeuwen heen steeds bewoond geweest, het is in een goede structurele staat en het interieur is niet ontzield door moderne aanpassingen.

  • 30 km van Saint-Affrique
  • kasteel valt onder monumentenzorg
  • 750 m2 vloeroppervlak
  • 3000 m2 ommuurde kasteeltuin
  • conciërgewoning
  • bijgebouwen

Het château beschikt over 3 verdiepingen elk van 250 m2. Op de begane grond zijn 6 gewelfde caves, op de eerste verdieping vindt u 8 kamers en op de tweede verdieping zijn 8 andere kamers om te renoveren. De 3 torens zijn gebouwd in verschillende periodes en hebben elk hun specifieke architectonische kenmerken.

Het kasteel heeft een aangelegde tuin, volledig ommuurd van 3.000 m2. In 2002 begon een Engels tuinarchitect met inrichten van de tuin, het werk is nog in gang.
Een onafhankelijk gastenverblijf van 92 m2 is gemoderniseerd en beschikt over 2 slaapkamers, een woonkamer, keuken en badkamer.
Er zijn nog twee bijgebouwen, te weten een 3e huis dat gerestaureerd kan worden en een agrarisch gebouw eveneens om te restaureren.

Dit 14e tot 19e-eeuwse kasteel heeft een officiële status als “Monument Historique”. Dit geeft niet alleen bescherming tegen lokale bouw-ontwikkeling, maar het geeft ook toegang tot beschikbare overheidssubsidies voor reparaties en verbeteringen.

Het kasteel is gelegen in een ongerept dorp op het platteland in het zuiden van Aveyron, omgeven door beboste heuvels, velden en beekjes.
Een dorpswinkel, een café, een familie-restaurant met traditionele Franse keuken bevinden zich op fiets afstand (5 km), terwijl alle gebruikelijke winkels en een supermarkt in 15 minuten met de auto bereikbaar zijn.
Een grotere stad, met een zaterdag markt met lokale – vaak biologische -producten is 35 km.
40 km naar de snelweg A75
95 km naar het vliegveld en Tgv station van Montpellier

Minder dan 10 minuten van het kasteel, vindt één van Europa’s belangrijkste festivals van gewijde muziek plaats, die elke zomer wordt gehouden en een aantal van ‘s werelds meest bekende koren, solisten en performers aantrekt, met het hele jaar door workshops en cursussen.
Ja, dit is het platteland van Frankrijk – maar het bruist!

Vul het contactformulier in voor meer informatie

Vraagprijs inclusief makelaarscommissie te betalen door de verkoper, berekend volgens deze staffel (klik).

Comments are closed.