Service-pakketten

Onze makelaarstarieven
De huizen die wij in onze portefeuille hebben worden aangeboden tegen een verkoopprijs inclusief makelaarscourtage. De courtage wordt betaald door de verkoper en berekend aan de hand van een staffel (klik hier).
Niet inbegrepen zijn de zogenaamde “frais de notaires” (dit zijn de overdrachtsbelastingen en notaris emolumenten). Een indicatie van de hoogte van deze kosten sturen wij u op aanvraag toe.

Deel-begeleiding
Wanneer u zelf een huis wilt zoeken of al gevonden heeft, of wanneer u zelf een koper voor uw huis heeft gevonden, dan kunnen wij u ‘op maat’ verder helpen met zogenoemde deel-begeleiding. U kunt met ons van te voren afspreken in hoeverre u behoefte heeft aan ondersteuning bij de aan- of verkoop van onroerend goed in Frankrijk en voor welke specifieke onderdelen. Ook kunnen wij op elk gewenst moment flexibel instappen in het proces.

Twee voorbeelden
– Orientatiegesprek

Een vrijblijvende kennismaking om u wegwijs te maken in de Franse regelgeving, de do’s en dont’s en antwoord te geven op uw brandende vragen. Dit gesprek kan plaatsvinden in Montpellier en duurt ca een uur. Kosten voor dit gesprek zijn € 60,-

– Standaard pakket aan- en verkoop
Voor als u een huis heeft gevonden dat u wilt kopen of als u een koper heeft gevonden voor uw eigen huis. Wij maken een draaiboek voor u en zullen steeds de voortgang van het aan- of verkoop proces volgen en de volgende stappen in gang zetten. Wij zullen actief onderzoek voor u plegen middels internet, telefoon of ons netwerk, wij zullen ons verplaatsen (binnen de grenzen van de Languedoc-Roussillon) voor de handtekeningen-sessies bij de notaris wanneer u daar zelf aanwezig wilt zijn.
Tarief 1% van de (ver)koopprijs met als minimum € 2.900,-.

Bedragen zijn inclusief BTW of TVA, de vaste tarieven dienen vooraf te worden betaald. Vraag gerust de uitgebreidere voorwaarden van de diverse vormen van begeleiding bij ons op of neem contact op voor overleg over uw persoonlijke situatie.

Uw woning verkopen
U kunt ons een verkoop opdracht geven om uw huis actief aan te bieden binnen en buiten Frankrijk. Hiervoor werken we samen met Franse en Internationale makelaars. Het gemak voor u is met name de gehele correspondentie in het Nederlands en extra aandacht en uitleg voor uw specifieke situatie als buitenlander in Frankrijk.

Onze makelaarstarieven

De makelaarscourtage wordt betaald door de verkoper en wordt bepaald aan de hand van de volgende staffel:
Vraagprijs                                           courtage inclusief BTW

Tot 100 000 euro                              vast bedrag 10 000 €

Van 100 001 tot 200 000 euro      8% met een minimum van 10 000 €

Van 200 001 tot 300 000 euro      7%

Van 300 001 tot 500 000 euro      6%

Van 501 000 tot 999 999 euro       5%

Vanaf 1 miljoen euro                        5%

Deze percentages zijn inclusief Franse TVA à 20%. Er worden géén extra kosten in rekening gebracht.

Vraag gerust de uitgebreidere voorwaarden van de diverse vormen van begeleiding bij ons op of neem contact op voor overleg over uw persoonlijke situatie.

Klink hier voor meer informatie of bel +33.6.71.12.12.32

Comments are closed.