Gerestaureerde “Platrière” in natuurgebied Languedoc, VERKOCHT

Zeer comfortabel vrijstaand woonhuis met zelfstandige gîte en wijds uitzicht. Schitterend gelegen in een beschermd natuurgebied tussen Béziers en het berggebied de Haute-Languedoc.

  • beschermd natuurgebied
  • ca 200 m2 woonoppervlak
  • 2 zelfstandige woongedeeltes
  • 3 slaapkamers, 2 badkamers
  • terrein ca 2,6 ha
  • garage
  • ecologisch zwembad 8×4 m
  • wijds uitzicht en geen buren

De woning is gemaakt in de oude gipsmakerij die daartoe geheel is verbouwd en vergroot. Er zijn twee separate woondelen met een interne doorgaande delen liggen naast elkaar, echter op verschillende hoogte.

Het bovenste deel is zeer licht en heeft een grote L-vormige woonkamer met een open haard, zithoek en eethoek; aan drie zijden zijn er openslaande deuren naar het omliggende terras en het zwembad. Er is een kleine slaapkamer, een badkamer met wastafel, douche en toilet, en een ruime moderne keuken. Via een deur in deze keuken komt men op de naastgelegen mezzanine met extra slaap- en opslagruimte. Dit is tevens de verbinding met het tweede woongedeelte dat lager ligt.

Het lagere gedeelte bestaat uit een grote living met hoog balkenplafond en open keuken, een eethoek en een zithoek met open haard. Twee paar openslaande deuren geven toegang tot een terras met vrij uitzicht over het dal. Er zijn twee slaapkamers en een pas gerenoveerde badkamer met douche en toilet.

Een van de terrassen boven grenst vrijwel direct aan het zwembad, dat voor de veiligheid rondom voorzien is van een hekwerk. Het is een zwembad zonder chloor, het water wordt gefilterd door een L-vormig moeras met speciaal gekozen planten.

De ruime garage heeft een oppervlakte van 32 m2. Er is een centrale verwarming op gas, leidingwater + grondwater en een septic tank.

Het geaccidenteerde terrein van 2,6 ha is wisselend begroeid met o.a. dennen, struiken, olijfbomen, fruitbomen, bloemperken, moestuin etc. Een gedeelte is ingericht als geiten-weide.

Het huis ligt buiten de bebouwde kom tussen wijnvelden, garrigue en heuvels, vlakbij pittoreske plaatsjes en grotere steden. De dichtstbijzijnde buren wonen in een kleine hameau op ongeveer 900m. De omgeving is geklasseerd als beschermd natuurgebied.

Dit huis biedt vele mogelijkheden op een schitterende lokatie in de natuur en toch dicht bij de benodigde voorzieningen!

Vul het contactformulier in voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam protection by WP Captcha-Free