18e eeuwse dorpswoning met groot zonne-terras, 395 000 euro

Mooi gerenoveerde dorpswoning van 170 m2, op 15 minuten van Nimes, in Combas, een historisch dorp, aan de rand van de natuur, 40 minuten van de Middellandse zee.

– Vlakbij Sommières en Nîmes
– In een historisch dorpje
– 170 m2 woonoppervlakte
– 2 slaapkamers + bureau
– groot zonneterras 25 m2
– met uitzicht

Dorpswoning – voormalige ‘bergerie’
Geheel gerenoveerde dorpswoning uit de 18e eeuw, gebouwd in natuursteen, 170 m2 woonoppervlak met twee ingangen, begane grond + 1 etage, prachtig groot zonne-terras op de etage met super uitzicht. Grote leefruimtes op de begane grond (100 m2), met historische plafonds, waaronder boog-gewelven. Op de etage een groot terras (25 m2) op het zuiden gericht, een winter-salon met grote schouw plus frans balkon, 2 slaapkamers, 2 badkamers.

Begane grond
Deze dorpswoning heeft het voordeel van twee ingangen. De eerste ingang komt uit in een hal met toegang tot de woonruimtes en de trap naar de etage. De tweede ingang geeft toegang tot de keuken.
De begane grond (100 m2) is ingedeeld in 3 grote ruimtes die met elkaar verbonden zijn middels brede doorgangen. De historische plafonds, de natuurstenen muren, en de mooie tegelvloeren met kleine opstapjes geven een uitzonderlijk cachet aan deze woning.
Het salon-deel heeft een grote schouw met goed werkende open haard, de middelste ruimte dient als eetkamer en biedt ruimte voor een grote eettafel. De derde ruimte bevat de keuken met kookeiland en ruime voorraadkast.

Etage
Op de etage vindt u een werkkamer/salon met een aangenaam balkon op het zuiden en een grote schouw (open haard mogelijk), een ruime overloop geeft toegang tot het grote terras en tot de 1e slaapkamer, een douche-ruimte met douche en wasbak en een dressing. De 2e slaapkamer heeft een zogenaamde vide die toegang geeft tot de grote zolder en ligt naast de grote badkamer met ligbad, douche, wasbak en toilet.

Terras op de etage
Op de etage bevindt zich het prachtige, deels overdekte terras (25 m2) met wijds uitzicht, gericht op het zuiden om ook in de winter van de zon te genieten. Het terras ademt dezelfde historische sfeer van het huis met een vuurplaats (BBQ), een antieke ‘potager’ (een stenen plaat met gaten om op kolen te kunnen koken), een natuurstenen aanrecht/gootsteen met warm en koud water, keukenkastjes, een bergkast en een installatie voor een groot zonnescherm.

Zolder
De vide in de tweede slaapkamer geeft toegang tot de ruime zolder, waarvan een gedeelte op stahoogte. Deze zolder biedt zeer veel bergruimte. Een tweede ingang tot de zolder bevindt zich bij het grote terras.

Situatie
Gelegen aan de rand van het centrum van Combas en aan de rand van het prachtige landschap van de Gard, afwisselend agrarisch en natuurlijk met volop gelegenheid voor wandelingen en fietstochten direct vanaf het huis.
Op 15 minuten rijden van Nîmes en 10 minuten van Sommières, 20 minuten van de autoroute, 30 minuten TGV station en 40 minuten van de Middellandse zee stranden en de vliegvelden van Montpellier en Nîmes.

Ook geschikt als vakantiewoning, zowel voor eigen gebruik als voor verhuur. Direct te betrekken.

Vul het contactformulier in voor meer informatie

Comments are closed.