Prachtig herenhuis met tuin in rustig dorp, vraagprijs 349 000 euro

Prachtig herenhuis in rustig dorp, 10 km ten zuiden van Limoux in het geliefde deel van de Aude, met grote woonruimtes, 5 slaapkamers, tuin en mogelijkheden voor uitbreiding of B&B.

Dit statige dorpshuis is zo’n 300 jaar oud en gedeeltelijk prachtig gerenoveerd door een architect. Het huis ligt centraal aan het rustige dorpsplein met een ommuurde patio-tuin aan de achterkant. Het heeft twee woonlagen met een totaal oppervlak van 276 m2, plus een kleine kelder en een ruime etage onder het dak waar nog 85 m2 extra woonoppervlak mogelijk is.

Op de begane grond vindt u 4 mooie ruimtes; de ruime entree met open haard en met dubbele schuifdeuren naar de woonkamer met houtkachel (51 m2, nu in gebruik als werkkamer) en deuren naar het rustieke plein, salon (26 m2) met dubbele deuren naar het terras op het zuiden en eveneens met een houtkachel, een ingerichte woonkeuken (23 m2) met toegang tot de salon, de woonkamer en de kelder. Verder is er een garderobe, een gasten toilet, een was-ruimte met aansluiting voor wasmachine en een opslagruimte.

De slaapkamers bevinden zich op de eerste etage met een gang in het midden, waarvan aan weerskanten de kamers zich bevinden: een grote slaapkamer (24 m2) met mooie schouw en dubbele deuren naar het balkon dat op het plein uitkijkt, 4 slaapkamers van 14 tot 19 m2, een fraaie badkamer met bad en dubbele wastafel met grote openslaande ramen en een separaat toilet. Op deze etage is ongeveer de helft van de renovatie werkzaamheden uitgevoerd: de gang is geheel gestuukt, 3 slaapkamers zijn gestuukt en voorzien van nieuwe ramen met dubbel glas, de grote badkamer is gecreëerd en het separate toilet. Een kleine ruimte van 3,3 m2 grenzend aan de grootste slaapkamer is te renoveren tot badkamertje, ook hier is het loodgieterswerk al voor klaar.

De fraai ingerichte patio-tuin van 180 m2, gelegen op het zuiden en geheel ommuurd, biedt een groot terras plus een kleiner overdekt terras en mooie beplanting. Er is een ontwerp beschikbaar om een garage of atelier aan het huis toe te voegen, desgewenst met een winter-terras op het dak. Een alternatief plan voorziet in de aanleg van een zwembad in de tuin van 2,5 x 6 m.

U zult in dit sfeervolle en prachtig gerenoveerde huis vele originele details aantreffen, zoals authentieke tegelvloeren, mooie schouwen, hoge plafonds, balken in het zicht, houten draaitrap en natuurstenen muren.
De kozijnen aan de voorgevel op de begane grond en de eerste etage zijn recentelijk (mei 2018) vervangen door nieuwe massief houten dubbel beglaasde kozijnen en het dak is ca 15 jaar geleden geheel gereviseerd.
In 2009 is een hr cv-ketel geplaatst die op het stadsgas is aangesloten en middels originele radiatoren alle ruimtes op de begane grond en de eerste etage verwarmt. Verder heeft het huis twee houtkachels en een grote open haard.

Het pand is heel geschikt voor een groot gezin, een woning met bedrijf aan huis of voor de creatie van B&B of een klein restaurant.
De zolderverdieping is goed te verbouwen tot een appartement van ruim 85 m2 met een zuid- georiënteerde loggia die uitzicht biedt over de daken van het dorp op de heuvels en bergen. Ook hiervoor liggen de ontwerpen al klaar en zelfs het leidingwerk is al aangelegd.

Een prachtig huis klaar om in te wonen maar met goede mogelijkheden om uw eigen woonwensen nog verder vorm te geven.

35 km van Carcassonne met TGV station en luchthaven, een half uur rijden vanaf de autoroute A61, 10 km van Limoux, 7 km van Couiza met wekelijkse markt.

Vul het contactformulier in voor meer informatie 

Comments are closed.