Mooi domein, geschikt voor het houden van paarden, 317.000 euro

Te koop een rustig gelegen domein met een gerenoveerd woonhuis, een tweede huis nog te renoveren, schuren, garage en 8 ha terrein, zeer geschikt om paarden te houden, in een charmant stadje met winkels, restaurantjes en overige voorzieningen, op de grens tussen Hérault en Tarn, in het “Parc Naturel Régional du Haut Languedoc”.

  • Omgeving Courniou, op de grens Hérault-Tarn
  • Gerenoveerde boerderij met gite
  • 261 m2 woonoppervlakte
  • 3 slaapkamers
  • 8 ha grond, bossen en graasweides
  • voorzieningen voor het houden van paarden
  • mooi uitzicht en rustige gelegen

Het woonhuis
Dit karaktervolle pand (185 m2) is smaakvol gerestaureerd en biedt op de begane grond een grote woonkamer (59 m2) met houtkachel, open haard met hoge schouw en met toegang tot het terras met prachtig uitzicht, een nieuw ingerichte keuken (11,5 m2) en een slaapkamer met douche en wastafel plus een separaat gastentoilet.
Op de eerste etage bevindt zich een grote slaapkamer (38 m2) met dressing en ruime badkamer (10 m2) met hoekbad, douche, dubbele wastafel en toilet.
Bereikbaar via een interne trap naar de kelder komt u in een vriendenverblijf (50 m2) in aanbouw met eigen opgang: woonkamer (35 m2) met scheepskooi, kitchenette, wc-ruimte met wastafel en slaapkamer (15 m2). Achter dit verblijf ligt een kelder die zeer geschikt is voor uw wijnvoorraad.

Tweede woning
Los van het woonhuis staat de tweede woning (76 m2) met 2 verdiepingen waarvan de renovatie nog moet worden afgemaakt. Op de begane grond bevinden zich twee ruimtes plus een badkamer in aanbouw, op de etage (bereikbaar met interne én externe trap) bevindt zich een open atelier ruimte. Alle ramen en deuren hebben dubbel glas (2015). Er is een recente schoorsteen met 2 houtkachels.

Bijgebouwen
Los van de twee huizen staat het schurencomplex (ca 340 m2) met o.a. hangar, houtopslag, machineruimte, 2 paardenboxen, hooiopslag en dubbele uitloopstal met toegang tot de wei plus een duiventoren. Langs de oprit staat een grote open garage (60 m2) met ruimte voor 4 voertuigen, voorzien van water en elektra.

Enige verbouwingskosten zijn nog te verwachten m.b.t. het vriendenverblijf, de tweede woning en de septic tank.

Terrein 8 ha
Het terrein is aaneengesloten en ligt tegen een heuvel, de huizen staan centraal op het terrein, dat bestaat uit ca 4,5 ha bosgrond en ca 2,5 ha biologische weidegrond, verdeeld in meerdere afsluitbare stukken, omheind met schrikdraadlint en met watervoorzieningen. Er zijn 5 houten schuilstallen op de weiden. Tevens zijn er notenbomen en diverse soorten fruitbomen, een grote kippenren en een voormalige groentetuin met watervoorziening.

Situatie
Dit landelijke domein is goed bereikbaar en zeer rustig gelegen aan een doodlopende weg in het natuurpark van de Haut Languedoc, op 1,5 km van een historisch dorpje met onder andere een wekelijkse markt, winkels en restaurantjes.
Op 12 km van het stadje Saint-Pons-de-Thomières, 30 minuten van Mazamet.
Carcassonne en Béziers met vliegvelden en TGV stations op ca 1h10, evenals de Middellandse zee. Toulouse en Montpellier op ca 1h45.

Het natuurpark “Parc Naturel Régional du Haut Languedoc” is een prachtig gebied met laag-gebergte en glooiende dalen die veel mogelijkheden bieden voor o.a. wandelen en paardrijden waarbij u de afwisselende natuurlijke landschappen en de rijke historie van dit gebied kunt ontdekken.

Vul het contactformulier in voor meer informatie

Comments are closed.