Herenhuis met goed lopende B&B in de Minervois, vraagprijs 540.000 euro

Dit grote 19e-eeuwse herenhuis met Chambres d’Hôte is mooi gerenoveerd en aangenaam ingericht, met mooie renovaties voor de gastenkamers, badkamers, gangen en het halfronde trappenhuis.
Het ligt vlakbij een fameus wijndorp in de Minervois, Hérault.

Het huis heeft een bewoonbaar oppervlak van ca 385 m2. Er zijn 2 gastensalons, 4 B&B kamers plus een 3 kamer appartement en 2 extra gastenkamers. Tevens een privé appartement op de begane grond van 80 m2 met professionele keuken.

 • Minervois, Assignan
 • in een gehucht vlakbij toeristisch plaatsje
 • 385 m2 woonoppervlakte
 • 910 m2 grond
 • groot zwembad, 4,5 x 9,5 m
 • goede verhuur inkomsten

De vertrekken zijn traditioneel verdeeld aan weerszijde van de brede gangen. Op de begane grond bevindt zich aan de rechterzijde van de gang het privé appartement met een grote woonkamer met authentieke schouw en toegang tot het privé terras en de linnenkamer, een kantoor-ruimte, grote slaapkamer met geïntegreerde badkamer en een semi professionele keuken die een eigen toegang heeft naar de gang en directe toegang tot de kelder.

Aan de linkerkant van de gang bevinden zich de grote ontvangstruimte annex gasten-eetkamer met marmeren schouw plus een kleine gastensalon eveneens met schouw. Aan het einde van de gang geeft een deur toegang tot het overdekte terras en de tuin met zwembad, zonneterras en diverse zitjes. Vanaf het terras hebben de gasten een aangenaam uitzicht op de wijngaarden en de heuvels achter het huis.

Op de 1e etage zijn 4 grote gastenkamers mooi ingericht en met authentieke details, alle vier met privé badkamer met bad en douche, granito wastafel en toilet.

Op de 2e etage bevindt zich een appartement voor verhuur met grote woonkamer, open keuken, 2 slaapkamers, gastentoilet en een badkamer met dubbele granito wastafel, douche en bad.
Tevens zijn er op deze etage twee extra slaapkamers met ieder een kleine badkamer.

De wanden van de monumentale stenen trap zijn geheel beschilderd in marmertechniek en de trap is voorzien van een prachtige balustrade. Veel kamers hebben originele marmeren schouwen, er zijn hoge plafonds, brede gangen, dubbele houten deuren, cementen tegelvloeren, kortom veel authentieke details zijn bewaard gebleven in dit mooie herenhuis.
Er zijn leidingen aangebracht in het hele huis voor de installatie van een centrale verwarming. Op dit moment wordt het huis verwarmd middels kachels.

Het huis wordt momenteel ca 6 maanden van het jaar bewoond en in deze periode gebruikt voor de chambres d’hote + table d’hote. Omzet gegevens zijn bekend bij de makelaar.
Er zijn 5 beschaduwde parkeerplaatsen.
Het installeren van een centrale verwarming en dubbel glas zullen bewoning en uitbating van het pand ook in het lage seizoen mogelijk maken. 

De tuin is ingericht met een afgesloten gedeelte voor het zwembad met zonneterras en een tuingedeelte met her en der zitjes, een grote waterput voorziet in de bevloeiing van de tuin. Vanuit de tuin is direct toegang tot de parkeerplaatsen

Het huis ligt in een klein gehucht met een agrarisch karakter, en zicht op de wijnvelden. Aan één kant grenst het huis aan een buurwoning. De tuin ligt aan de achterkant van het huis en is vrij van inkijk. Winkels en restaurants liggen op 2,5 km afstand.  

Zeer veel toeristische activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving:

 • de historische steden Béziers, Narbonne en Carcassonne
 • de bergen van de Haute Languedoc met de rivier de Orb en de Gorges de l’Héric
 • toeristenstadjes als Roquebrun, Saint Chinian, Minerve 
 • Prachtige wandelmogelijkheden te voet of te paard
 • wijnchateaux, restaurants en markten

Vul het contactformulier in voor meer informatie 

Comments are closed.